Lichtgerookte zalmspiesjes

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de rozemarijn zeer fijn.
  2. Roer de honing los met het citroensap en schep om met de zalmblokjes en de rozemarijn.
  3. Knip de rest van de rozemarijn in 4 takjes.
  4. Steek de zalmblokjes aan prikkers en verhit de olie in een koekenpan. Bak de zalmspiesjes gaar en plaats in elk wekpotje 2 spiesjes.
  5. Schep de citroenschil in de pan, roer even door en schenk het bakvocht over de spiesjes.
  6. Steek de takjes rozemarijn aan zodat ze gaan smeulen. Leg in elk wekpotje een smeulend rozemarijntakje, dek af en serveer.

Ingrediënten

  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 2 el honing
  • 4 el citroensap
  • 300 g zalmfilet, in 16 blokjes gesneden
  • 2 el olie
  • schil van 1 gekonfijte citroen
  • prikkers

Publicatie datum: 15 november 2015