Lolly van kippenleverpaté

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt een klontje van de boter in een pan en fruit de ui glazig.
  2. Doe de levers in de pan en bak op hoog vuur voor 3-4 minuten. Blus af met de cognac en port en flambeer met behulp van een lucifer.
  3. Schep de rest van de boter erbij en laat het smelten.
  4. Pureer alles in een keukenmachine glad en schep in een schaaltje.
  5. Laat de paté 3-4 uur in de koelkast helemaal opstijven.
  6. Snijd van de paté blokjes en steek ze aan houten prikkers.
  7. Maal de tortillachips tot gruis, meng met de gesnipperde bosui en rol de stokjes met paté door de maïsgruis.
  8. Leg de prikkers in de vriezer om op te stijven.
  9. Verhit de suiker in een suikerspinmachine en draai om de patéstokjes een luchtig laagje suiker-spin.
  10. Steek de spiesjes in geroosterde brioche en serveer.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brioche, geroosterd
  • 200 g kippenlevers, schoongemaakt
  • 75 g roomboter
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • blaadjes van 3 takjes verse tijm
  • 30 ml cognac
  • 20 ml port
  • 16 tortillachips naturel
  • 1 bosuitje, heel fijn gesnipperd
  • 8 el rietsuiker

Publicatie datum: 15 november 2015