Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Oester in rodewijnsaus

Amuse 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schenk de wijn, port en wijnazijn in een pannetje. Voeg de sjalotjes en tijm toe en kook alle ingrediënten 10 minuten zachtjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamreepjes knapperig. Roer het aardappelzetmeel met wat water tot een papje. Roer door de saus en kook nog een paar minuten door.
  3. Zeef de saus, schenk terug in de pan en breng op smaak met peper.
  4. Open de oesters en snijd ze los. Schenk een beetje vocht uit elke oester en serveer met wat warme rodewijnsaus, hamreepjes en een takje tijm.

Ingrediënten

  • 6 grote Zeeuwse Creuse (nr. 1 of 2)
  • 75 ml rode wijn
  • 30 ml ruby port
  • 15 ml rodewijnazijn
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 takjes tijm & extra om te garneren
  • 30 ml olijfolie
  • 30 g serranoham
  • ½ tl aardappelzetmeel