Oester tempura

Gang
Amuse
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  2. Hak de chili fijn en roer de helft door de mayonaise.
  3. Maak de oesters open en snijd ze los.
  4. Maak het tempurabeslag aan met water.
  5. Haal de oesters door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten knapperig.
  6. Frituur ook kleine plukjes zeewier. Laat alles uitlekken op keukenpapier.
  7. Was en droog de oesterschelpen. Serveer de oesters op een plukje zeewier met de mayonaise in de schelp.
  8. Garneer met de rest van de gehakte chili en de rucolacress.

Ingrediënten

  • 6 grote Zeeuwse Creuse (nr. 1 of 2)
  • 1 rode chilipeper
  • 100 g mayonaise
  • 10 g groene draadwier (zeewier)
  • 100 g Japanse
  • tempurabeslagmix
  • ½ bakje rucolacress, geknipt
  • frituurolie

Publicatie datum: 15 november 2015