Taartje van Manjari-Chocolade

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak een beslag van alle cake-ingrediënten. Vul hier 2 cakevormen mee.
  3. Bak de cakes in 30 tot 40 minuten gaar.
  4. Smelt de chocolade voor de bodem en meng de andere ingrediënten hier doorheen.
  5. Voor de mousse maak je een ganache van de eieren, gelatine en chocolade en meng dit door de room.
  6. Kook nu de passievruchtenjam en de gelatine samen op.
  7. Kook voor de cacaospiegel water, suiker, cacao en slagroom samen op en voeg vervolgens de gelatine toe.
  8. Bekleed de bakplaat met folie en bouw de taart op.
  9. Begin met een laagje feuilletinemengsel, dan een plak cake, de helft van de chocolademousse en weer een plak cake.
  10. Besmeer de bovenste plak cake met de jam en doe daar de rest van de mousse bovenop. Strijk glad.
  11. Laat de taart opstijven en portioneer deze daarna.
  12. Dresseer het taartje mooi op het bord en geleer af met de cacaospiegel.
  13. Garneer bijvoorbeeld met mangopassievruchtensorbetijs, crème en gel van mango en passie-vrucht, verse stukjes mango en passievrucht en hazelnoten.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 125 g bloem
  • 125 g suiker
  • 125 g boter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 5 g bakpoeder
  • 60 g hazelnootpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • zout

Voor de bodem

  • 125 g manjari-chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 75 g hazelnootcompound
  • 80 g feuilletine

Voor de mousse

  • 2 eieren, lauwwarm
  • 6 g gelatine
  • 150 g manjari-chocolade
  • 300 g slagroom, half-stijf geslagen

Voor de jam

  • 250 g passievruchtenjam
  • 5 g gelatine

Voor de cacaospiegel

  • 200 g water
  • 250 g suiker
  • 85 g cacao
  • 150 g slagroom
  • 20 g gelatine

Publicatie datum: 15 november 2015