Tomaten aspic met fruit de mer

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de groentebouillon aan de kook met de stukken tomaat en laat zachtjes voor 10 minuten koken.
  2. Week 8 blaadjes gelatine in koud water.
  3. Schenk de bouillon door een puntzeef bekleed met een neteldoek en laat het rustig erdoor lopen zodat een heldere bouillon ontstaat.
  4. Schenk terug in de pan en verwarm met het citroensap en de wijnazijn.
  5. Schep de uitgeknepen blaadjes gelatine in de pan en laat ze helemaal oplossen. Laat de aspic afkoelen boven een kom met koud water en roer als het wat dikker wordt de fruit de mer en de bloemblaadjes erdoor.
  6. Vul de vormpjes ¾ met de aspic en laat ze in de koelkast opstijven.
  7. Week de laatste 2 blaadjes gelatine in koud water.
  8. Breng voor de vismousse de kabeljauw in de visbouillon aan de kook. Zet het vuur uit, de deksel op de pan en laat de vis 10 minuten staan met de uitgeknepen gelatine blaadjes.
  9. Pureer de vis met de bouillon.
  10. Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde vis.
  11. Schep in de vormpjes, strijk glad en laat opstuiven.
  12. Stort op mooie bordjes en serveer met een plukje sla.

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 30 ml citroensap
  • 6 rijpe tomaatjes
  • 30 ml wijnazijn
  • 10 blaadjes gelatine
  • 100 g kant-en-klare fruit de mer
  • 8 eetbare bloemblaadjes
  • 100 g kabeljauwfilet
  • 100 ml visbouillon
  • vormpjes met 250 ml inhoud

Publicatie datum: 15 november 2015