Wild pie van ree

Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smoor de sjalotsnippers in de boter tot ze zacht zijn.
  2. Meng zout en peper door de bloem en wentel de reeblokjes erdoor.
  3. Voeg het vlees bij de sjalotten en schep om tot het vlees rondom bruingebakken is.
  4. Blus af met het fond en laat ca. 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Voeg dan de pompoen, knolselderij, rozemarijn en sinaasappelrasp toe en indien nodig nog wat fond of water. Laat nog ca. 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de ovenschaaltjes met het reevlees. Bekleed de schaaltjes met een nog net niet helemaal ontdooid plakje bladerdeeg.
  7. Snijd het randje ervan af en druk het overhangende deeg langs de kanten van het schaaltje.
  8. Bestrijk het deeg met het ei en bak de pies in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig in de oven (200°C).
  9. Garneer met rode besjes. Serveer met rucola salade met balsamicodressing en rode besjes.

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 banaansjalot
  • 2 el bloem
  • 400 g reepoulet , in blokjes van 2 x 2 cm
  • 400 ml lichte fond
  • 1/2 flespompoen, in blokjes
  • 120 g knolselderij, in kleine blokjes
  • 1 el rozemarijn
  • 1/2 sinaasappel, rasp
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor erbij: rucola en rode besjes

Publicatie datum: 15 november 2015