Gamba’s met curry-kikkererwtensalade

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Marineer de garnalen in 2 eetlepels van de olie en 1 theelepel kerrie madras.
  2. Rooster de rest van de specerijen - kerrie, gemalen komijn en koriander mosterdzaad - in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt.
  3. Schep uit de pan en roer met de rest van de olie en het limoensap tot een dressing.
  4. Snijd de mango in blokjes en schep om met de kikkererwten, bosuien en de blaadjes.
  5. Plaats de salade op een schaal.
  6. Verhit een koekenpan en bak de gamba’s gaar.
  7. Rijg ze aan prikkers en serveer op de mangosalade.

Ingrediënten

  • 300 g gepelde rauwe zoutwatergarnalen
  • 5 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerrie madras (Sligro Spice Market)
  • ½ tl van elk: gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte mosterdzaad
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • ½ rijpe mango, geschild
  • 1 bosui, in stukjes gesneden
  • 50 g curly kale blaadjes

Publicatie datum: 15 december 2015