Gerookte zalm op geschaafde komkommer

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes en spreid op een platte schaal.
  2. Meng de sjalot, suiker, zout en azijn en schep over de komkommer.
  3. Garneer met de Oysterleaves en drapeer de plakjes zalm op de komkommer.
  4. Hak de kruiden blaadjes fijn en strooi over de zalm.
  5. Serveer met de zure room.

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • een mespunt zout
  • 2 el natuurazijn
  • 100 g gerookte zalm
  • 3 Oysterleaves (Koppert)
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 takjes van elk, munt, koriander en peterselie
  • 100 g zure room

Publicatie datum: 15 december 2015