Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Mix de suiker en boter in een grote kom tot een luchtige crème. Voeg het ei en de melk toe en meng goed.
Zeef meel en een 1/2 theelepel zout boven de kom en kneed alles tot een soepel deeg. Verdeel in 6 balletjes en druk ze plat. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol 4 deegbolletjes uit tot cirkels van 15 cm. Vet de pievormpjes goed in en bestuif met bloem. Bekleed ze met het deeg.
Sla 200 ml slagroom stijf met 20 gram suiker
Mix voor de vulling dadels, citroenrasp, banaan, bessen en chiazaad in een kom. Verdeel de vulling over de taartbodems.
Rol de 2 resterende deegbolletjes uit en maak hiervan dunne reepjes voor een raster over de bessentaartjes. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met een beetje eierdooier.