Eipannetje met spinazie & paddenstoelen

Gang
Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de paddenstoelen ca. 3 minuten. Schep uit de pan, verhit de rest van de olie en roerbak de spinazie totdat het net begint slinken.
  3. Vet de pannetjes of ovenschaaltjes in met de boter. Verdeel de spinazie en paddenstoelen over de pannetjes.
  4. Maak kuiltjes in de groenten en breek in elk kuiltje een ei. Schenk de room om de eieren en strooi de kaas erover.
  5. Schuif in de oven en laat de eieren in ca. 20 minuten stollen.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 150 g beukenzwammen of andere paddenstoelen, grofgesneden
  • 100 g verse spinazie
  • 25 g boter
  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 50 g gruyère, geraspt
  • extra: 6 eenpersoonsschaaltjes of -pannetjes

Publicatie datum: 15 februari 2016