Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rooster voor de saus eerst het broodkruim en de gemalen amandelen goudbruin. Schep uit de pan en veeg hem schoon. Doe 2 eetlepels olie in de pan en fruit het sjalotje en de gerookte paprika. Voeg de tomaat, paprika en een scheutje water toe en laat 10 minuten zachtjes garen. Haal van het vuur en pureer met het brood-amandelmengsel en genoeg olijfolie tot een smeuïge saus. Pers de knoflook uit boven de saus en breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper. Laat de saus helemaal afkoelen.
Kook de frieten in ca. 3 minuten halfgaar. Laat ze uitdampen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de frieten om met de rozemarijn en peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven.
Rooster de chorizo de laatste 5 minuten mee.
Meng de bloem met de kruiden. Snijd de stukken vis in brede repen en haal ze door het bloemmengsel.
Verhit de olie in een pan en bak de visrepen in ca. 5 minuten goudbruin. Beleg 4 sneetjes brood met een blaadje sla, de frieten, de vis en wat saus. Serveer met extra bakjes saus.
Ingrediënten
10 g vers broodkruim
35 g gemalen amandelen, geroosterd
75 ml olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl gerookte paprikapoeder
1 rijpe tomaat, in blokjes
1 geroosterde rode paprika, in blokjes
1 teentje knoflook
2 el rodewijnazijn
400 g bloemige aardappelen, in grove frieten gesneden