Fish & chips on a stick

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in de schil in ca. 10 minuten halfgaar.
  2. Rasp de aardappelen grof en schep op een bord.
  3. Maal het korianderzaad fijn met een vijzel en meng door de aardappelrasp.
  4. Haal de stukjes vis door de bloem en druk de aardappelrasp om de stukjes vis.
  5. Rijg de stukjes vis aan spiesjes en laat ze in de koelkast opstijven.
  6. Snijd de kool in dunne reepjes, rasp de wortel en hak de bosui en dille fijn. Roer de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een sausje. Meng alles en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur rondom goudbruin.
  8. Bereid de potato dippers volgens beschrijving op de verpakking. Serveer de spiesjes, koolsla en potato dippers met partjes citroen en grof zeezout.

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappelen
  • 400 g schelvis, in stukjes
  • 50 g bloem
  • 1 el korianderzaad
  • 200 g spitskool
  • 1 winterwortel, geschild
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl walnotenmosterd
  • 2 bosuien
  • 1 bosje dille
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 700 g potato dippers (Lamb Weston)
  • extra: houten spiesjes

Publicatie datum: 15 februari 2016