Fish & chips XS

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mandoline de aardappelen met schil in flinterdunne plakjes. Snijd de plakjes in reepjes en laat ze even in koud water weken om de overtollige zetmeel te verwijderen. Dep de reepjes goed droog.
  2. Verhit de frituurolie tot 150°C en bak de aardappelreepjes ca. 4 minuten voor. Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
  3. Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de mini-frietjes tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Bak vervolgens de gebloemde visjes goudbruin en knapperig. Laat alles even goed uitlekken en serveer op kleine schaaltjes met partjes limoen en grof zeezout.

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 8 ansjovisjes, gebloemd
  • 1 limoen, in parten
  • zoutmix hot (Spice Market)
  • extra: frituurpan met olie, keukenpapier

Publicatie datum: 15 februari 2016