Italiaanse ontbijtquiches

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10
Type Keuken
Italiaans

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de pancetta 3 minuten in de olie in een koekenpan. Voeg de uien toe en bak nog 3 minuten.
  3. Klop de eieren los. Houd twee eetlepels achter. Voeg de mascarpone, pecorino en salie toe en rasp er een beetje nootmuskaat over. Meng de pancetta erdoor.
  4. Vet de muffinvorm in en bekleed 10 holtes met de plakjes bladerdeeg. Maak van de rest van het deeg een randje. Verdeel de vulling over de vormpjes en bestrijk het deeg met het achtergehouden ei.
  5. Bak de miniquiches 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm.
  6. Garneer met de rucolacress.

Ingrediënten

  • 200 g pancetta, in blokjes
  • 1 el olie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 120 g pecorino, geraspt
  • 2 el verse salie, grofgehakt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje rucolacress

Publicatie datum: 15 februari 2016