Kleurige springrolls

Gang
Hapje
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng in een kom met de sojasaus en gember.
  2. Leg alle groenten en kruiden in hoopjes naast elkaar op een grote schaal.
  3. Week de rijstvellen vlak voor het oprollen één voor één kort (10-30 seconden) in een ruime kom met handwarm water. Ze moeten zacht zijn, maar niet té zacht. Pak een rijstvel, leg er wat blaadjes basilicum en munt op en bestrooi met een beetje zwart sesamzaad. Leg de groenten en kipfiletreepjes erop.
  4. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en rol de vellen van onder naar boven strak op.
  5. Maak een dipsausje van rode peper, limoensap, vissaus en suiker.
  6. Snijd de gerookte kip in reepjes en rasp de gember. Voor het raspen van gember heb je een fijne rasp nodig. Zo blijven de draderige vezels en de schil aan de rasp hangen en houd je alleen pulp over. De gember is een frispittige tegenhanger van de zoute soja in deze rolletjes.
  7. Was de munt- en basilicumblaadjes en de taugé. Ontdoe de paprika van zaadlijsten, schrap de peen en snijd de rodekool fijn. Voor strakke rolletjes snijd je de paprika en peen julienne. Oftewel: zeer fijngesneden, bij voorkeur in reepjes van 1-3 millimeter dik en 3-4 centimeter lang.
  8. Rijstvellen, ook wel rijstpapier genoemd, komen uit de Vietnamese keuken. Ze zijn zeer geschikt om te vullen met uiteenlopende lekkernijen. Zorg ervoor dat ze niet te zacht zijn, dan scheuren ze namelijk sneller. Ook heerlijk met bijvoorbeeld garnalen of rundvleesreepjes.
  9. Rijstvellen, ook wel rijstpapier genoemd, komen uit de Vietnamese keuken. Ze zijn zeer geschikt om te vullen met uiteenlopende lekkernijen. Zorg ervoor dat ze niet te zacht zijn, dan scheuren ze namelijk sneller. Ook heerlijk met bijvoorbeeld garnalen of rundvleesreepjes.

Tip Gebruik een fijne rasp

Ingrediënten

  • 100 g gerookte kipfilet
  • 1 el sojasaus
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode paprika en julienne
  • 50 g peen en julienne
  • 50 g rodekool, flinterdun gesneden
  • 50 g taugé
  • 20 muntblaadjes
  • 20 basilicumblaadjes
  • 10 rijstvellen (22 cm)
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 limoen, sap
  • 2 el vissaus
  • 1/2 el witte basterdsuiker

Publicatie datum: 15 februari 2016