Lamsburger op turksbrood

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillplaat op hoog vuur. Smeer de aubergineplakken in met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril de aubergine 4 minuten en keer halverwege.
  2. Fruit de ui met het mosterdzaad 3 minuten in 1 eetlepel olie en voeg de tomaten, saffraan en suiker toe. Bak alles 3 minuten op matig vuur en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng het gehakt met de kerrie en 5 gram zout. Kneed goed door en vorm er 4 grote hamburgers van. Smeer de burgers in met 1 eetlepel olie. Bak ze 5 minuten op de hete grillplaat en keer ze halverwege.
  4. Snijd het brood in 4 gelijke stukken en halveer horizontaal. Rooster de snijvlakken kort op de grill.
  5. Beleg de broodjes achtereenvolgens met mangochutney, sla, burger, aubergine, tomatenrelish en uiringen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine (in plakken van 1/2 cm)
  • 4 el (arachide)olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1/2 el geel mosterdzaad
  • 2 trostomaten (in kleine blokjes)
  • mespunt saffraanpoeder
  • 1 tl suiker
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 el masala kerrie
  • 1/2 Turks brood
  • 4 el mangochutney (potje)
  • 8 blaadjes krulsla
  • 1 rode ui (in dunne ringen)

Publicatie datum: 15 februari 2016