Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pers de citroenen uit en verwarm samen met de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
Mix ondertussen met een garde in een kom 2 eieren met de suiker. Voeg al roerend het citroenmengsel bij de eieren.
Schenk het weer terug in de pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren tot het een vla-dikte heeft. Laat afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Spatel het door de afgekoelde lemon curd en laat het ca. 2 uur opstijven in de koelkastuks
Voor de cake: klop de 3 overige eieren met de kristalsuiker in een keukenmachine voor 10 min.
Zeef de bloem en spatel het voorzichtig door het eiermengsel heen. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Bak 10 min op 180C. Laat afkoelen. Steek er rondjes uit die net zo groot zijn als het glas. Besprenkel met gin.
Voor de sinaasappelcompote: schil de twee handsinaasappels. Snijd de partjes uit zonder de vliezen mee te snijden.
Pers de perssinaasappel uit. Breng het sap, met de geleisuiker en de kruidnagels aan de kook. Laat het 3 minuten koken. Voeg de sinaasappelpartjes toe en zet het vuur uit.
Bouw de trifle op in laagjes. Begin met een laagje cake, dan een laagje sinaasappelcompote en vervolgens een laagje limoncurdmousse. Herhaal en garneer met een takje atsina.cress.