Loempia's met pekingeend

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schep de plakjes eend om met de gember en 1 eetlepel hoisinsaus.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de paksoi toe en bak een paar minuten mee. Schep de eend er door en laat afkoelen.
  4. Smelt de boter in een steelpan en meng er de sesamolie door.
  5. Smeer een vel filodeeg in met de gesmolten boter. Leg een beetje van de vulling op het deeg (onderin in het midden). Vouw beide zijkanten over de vulling en rol dan op als een sigaar. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  6. Leg de rolletjes naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven.
  7. Meng de rest van de hoisinsaus met de ketchup als dipsaus.

Ingrediënten

  • 200 g geroosterde pekingeend (in dunne plakjes)
  • 3 cm gember (geraspt)
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 paksoi (in reepjes)
  • 75 g boter
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 10 vellen filodeeg
  • 3 el tomatenketchup

Publicatie datum: 15 februari 2016