Pastei van lamsgehakt in filodeeg

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit de ui en knoflook 3 minuten in de olie. Voeg gehakt en korianderzaad toe en bak 3 minuten mee. Laat afkoelen.
  3. Rasp de courgette en de aubergine op een grove rasp en schep om met gehakt, couscous, kappertjes, feta, eieren, peterselie en dille. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Smelt de boter in een steelpan en vet de springvorm er mee in. Vet er ook 2 vellen filodeeg mee in en leg ze op elkaar in de vorm. Laat het overtollige deeg over de rand hangen. Verdeel 1/4 van de vulling over de bodem.
  5. Smeer nog 2 vellen deeg in met boter en leg ze op de vulling. Ga zo door en sluit af met de laatste 2 vellen. Vouw al het overhangende deeg over de bovenkant. Smeer in met boter en bak de pastei 40 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 300 g courgette
  • 200 g aubergine
  • 50 g couscous
  • 40 g kappertjes
  • 200 g feta (verkruimeld)
  • 3 eieren
  • 2 el platte peterselie (gehakt)
  • 1 el dille (gehakt)
  • 1 tl versgemalen peper
  • 100 g boter
  • 10 vellen filodeeg

Publicatie datum: 15 februari 2016