Platbroodpizza met lamsgehakt

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de broden naast elkaar op 2 bakplaten en smeer ze in met tomatensaus.
  3. Meng het gehakt met de knoflook en ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in kleine stukjes over de tomatensaus.
  4. Verdeel de uien, tomaatjes en olijven over de pizza’s en verkruimel de feta erboven. Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven.
  5. Bestrooi met de oregano, druppel er een beetje olijfolie overheen en snijd in stukken.

Ingrediënten

  • 4 Libanese platbroden
  • 400 ml tomatensaus
  • 200 g lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 150 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g zachte feta
  • 2 el verse oreganoblaadjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Publicatie datum: 15 februari 2016