Welsh Raerbit met chutney

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grill voor.
  2. Maak eerst de salade: hak de peterselie en munt grof. Snijd de bosuien en het pepertje in ringen en meng alles goed door elkaar. Roer de rasp en het sap van de citroen door de olie en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan het peterseliemengsel.
  3. Klop de dooiers los met de crème fraiche en mosterd. Roer de kaas erdoor. Rooster de sneetjes brood licht onder de grill.
  4. Bestrijk elk sneetje met uienchutney en verdeel de plakjes tomaat en kaassaus erover. Schuif onder de grill en laat de kaassaus goudbruin grillen. Druppel de balsamico crema erover en serveer met de peterseliesalade.

Ingrediënten

  • 1 bosje platte peterselie
  • blaadjes van 3 takjes munt
  • 1 klein groen pepertje
  • 2 bosuien
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • 35 ml olijfolie
  • 2 eierdooiers
  • 150 g crème fraiche
  • 1 tl pittige grove mosterd
  • 100 g geraspte oude brokkelkaas
  • 4 el uienchutney
  • 4 kleine tastytom tomaatjes, in plakjes
  • 4 dikke grote sneeën pain de campagne
  • 2 el crema de balsamico

Publicatie datum: 15 februari 2016