Wentelteefjes met gebrande suiker & hibiscusjam

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder het merg.
  2. Roer het merg door 100 gram van de suiker en verwarm samen met de room, melk, vanillesuiker, kaneelstok, vanillepeulen en 1 theelepel gemalen kaneel in een steelpan. Laat 15 minuten trekken, roer af en toe.
  3. Verwijder het kaneelstokje en laat 5 minuten afkoelen.
  4. Klop de eieren los en meng ze met de kaneelmelk.
  5. Week de sneetjes krentenbrood in het beslag.
  6. Smelt een beetje van de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes bruin en gaar.
  7. Bestrooi de sneetjes brood met de rest van de suiker en karamelliseer met een gasbrander (crème-brûléebrander).
  8. Serveer met hibiscusjam en zure room. Bestrooi met de rest van de kaneel.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 120 g rietsuiker
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el gemalen kaneel
  • 4 eieren
  • 8 sneetjes krentenbrood
  • 2 el boter
  • hibiscusjam
  • zure room

Publicatie datum: 15 februari 2016