Kurkumascones met Shropshire blue

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven en een bakplaat voor op 200°C.
  2. Meng bakmeel, kurkuma, venkelzaad, bosuien, zout en bakpoeder in een grote kom. Wrijf de boter met de vingertoppen erdoor tot een kruimige structuur. Maak een kuiltje in het mengsel en schenk de melk met de bosuien erin. Meng met deeg met een vork snel door elkaar. Keer het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het snel door elkaar, rol uit tot een dikte van 4 cm, verdeel in 8 grove stukken en leg op de hete bakplaat.
  3. Bestrijk de bovenkanten met melk en plaats in de oven. Bak de scones af in 10 minuten.
  4. Bestrijk de scones met boter, de kaas en wat mangochutney.

Ingrediënten

  • 8-10 grote scones
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl venkelzaad
  • ¼ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 85 g boter
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 185 ml melk, op kamertemperatuur
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 100 g Shropshire blue kaas, in plakjes
  • 50 g mangogemberchutney
  • 1 el roze peperbessen

Publicatie datum: 15 maart 2016