Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm het gemberbier met de sushi-azijn, meng goed door en koel terug.
  2. Snijd de bosui in schuine ringen en snijd zeer fijne julienne van de geschilde winterwortel en de komkommer.
  3. Marineer de komkommer en wortel in het zoetzuur van gemberbier gedurende ongeveer 15 minuten en voeg de bosui aan het einde van de marineertijd toe.
  4. Maak de avocado schoon en snijd in repen.
  5. Haal de edamame uit hun peul en maak lichtjes aan met het zoetzuur. Snijd de rode peper in fijne ringen.
  6. Breng een ruime pan met water aan de kook, neem van het vuur en leg er de rijstvellen slechts 1 minuutje in. Laat goed uitlekken en leg dan naast elkaar op de werkbank.
  7. Leg er de gerookte ribeye op, verdeel er de avocado en de edamame over en leg er 1 of 2 ringetjes peper op.
  8. Laat de wortel en de komkommer uitlekken, leg in het midden van het rijstvel en bestrooi met de Wasabi Furikake. Rol het geheel nu zo strak mogelijk op, snijd doormidden en serveer met een limoenpartje en de Shiracha saus die is bestrooid met Wasabi Furikake.

Ingrediënten

  • 250 ml gemberbier
  • 50 ml sushi-azijn
  • 2 stengels bosui
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 16 dungesneden plakjes gerookte ribeye
  • 1 avocado
  • 100 gram Edamame bonen
  • ½ rode peper
  • 8 rijstvellen
  • 1 limoen
  • Wasabi Furikake
  • Shiracha saus

Publicatie datum: 15 maart 2016