Tataki van zalm en sesam-gember miso

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalmfilet in 4 lange banen. Smeer de zalmfilet in met 4 theelepels miso, besprenkel met het yuzusap en laat enkele uren marineren.
  2. Verwarm een grillpan tot deze zeer heet is en rooster de zalm op het vel, draai om en rooster kort aan alle kanten. Neem meteen uit de pan, haal het velletje los en laat dit verder krokant roosteren in de droge grillpan.
  3. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Blancheer de groene asperges kort, snijd in stukken en maak aan met de rest van de miso.
  4. Maak de Udon Noodles lichtjes aan met het vocht van de ingelegde gember, voeg wat gesneden rode peper toe en dresseer met de groene asperges op het bananenblad.
  5. Verdeel er de blokjes zalm over en bestrooi met het sesamzaad. Pluk er de koriander bij en werk af met de ingelegde gember en het geroosterde sesamzaad.

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilet met vel
  • 5 tl Miso Sesame Ginger
  • Enkele druppels Yuzusap
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 8 groene asperges
  • 200 gram gekookte Udon Noodles
  • 1 rode peper
  • 8 takjes verse koriander
  • ingelegde gember
  • 4 velletjes bananenblad

Publicatie datum: 15 maart 2016