Asperges met gebraden lamsrug

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Maak de lamsfilets schoon en ontvlies ze.
  2. Snijd en fruit de aubergines voor de auberginekaviaar in olijfolie met tijm, knoflook en rozemarijn. Laat zacht garen onder een deksel.
  3. Blender de gare aubergines glad.
  4. Draai 9 eetlepels kikkererwten door met iets crème fraîche en sesampasta.
  5. Houd 1 eetlepel hele kikkererwten apart voor als garnituur op het bord.
  6. Fruit voor de antiboise de sjalotten in olijfolie.
  7. Snijd de koppen van de groene asperges en verwijder circa 10 blaadjes.
  8. Bak de asperges kort in boter.

Opmaak tip Serveren: Braad de lamsfilets aan en gaar ze in de oven. Verwarm de kikkererwtenpuree en stoof de hele kikkererwten. Voeg de in vieren gesneden minitomaten toe aan de antiboise. Verwarm de auberginekaviaar. Snijd en dresseer het vlees.

Ingrediënten

  • 10 lamsrugfilets
  • 20 groene asperges
  • boter of olie

Voor auberignekaviaar

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • tijm
  • knoflook
  • rozemarijn

Voor kikkererwtenpuree

  • 10 el gare kikkererwten
  • crème fraîche
  • sesampasta

Voor tomaten antiboise

  • 1 el fijngesneden sjalotten
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g minitomatenmix

Publicatie datum: 15 april 2016