BBQ-Bloemkool met granaatappel

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkolen in parten. Blancheer, spoel koud af en dep droog. Smeer de parten in met olie, bestrooi met peper en zout en zet apart.
  2. Mix de olie, basilicum, peterselie, kappers en knoflook in de keukenmachine tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Roer de zure room, mosterd, honing, chilipoeder en wat peper en zout tot een egale saus. Zet koel tot serveren.
  4. Gril de bloemkool ca. 5 minuten aan alle kanten bruin.
  5. Bestrooi de bbq-bloemkool met de pijnboom- en granaatappelpitten en serveer direct met de dips.

Ingrediënten

  • 2 kleine bloemkolen
  • olijfolie
  • dips
  • 100 ml olijfolie
  • ¼ bos basilicum
  • ¼ bos platte peterselie
  • 1 el kappers
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml zure room
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • snufje chilipoeder
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • pijnboompitten, geroosterd
  • granaatappelpitten

Publicatie datum: 15 april 2016