Broodje Iberico procureur met atjar

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van het bier, de appelstroop, basterdsuiker, chilipoeder en chilistripes en laat hier het vlees minimaal 30 minuten in marineren. Keer af en toe om.
  2. Bereid de atjar. Kook de azijn, koenjit en gembersiroop op met de verse gemberrasp, kom-kommer, witte kool, puntpaprika en wortel. Eventueel een klein beetje water toevoegen om de groenten onder te laten staan. Laat met deksel op de pan ca. 15 minuten pruttelen en daarna helemaal afkoelen.
  3. Gril het vlees op een niet te hete plek op de barbecue in ca. 20 minuten net gaar. Draai regelmatig. Laat even rusten en snijd in dunne plakken.
  4. Snijd het Italiaanse broodje open en gril kort op de barbecue. Vul het broodje met atjar en vlees.

Ingrediënten

  • 1 blik bier, 150 ml
  • 2 el appelstroop
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl chilistripes, Sligro Spice Market
  • 450 g Iberico procureur
  • 4 Panitaly Boule Giotte aurea (diepvries), ontdooid
  • Atjar
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 2 el koenjit
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 el verse gember, geraspt
  • ½ komkommer, schuine plakken 1 cm
  • ¼ witte kool, julienne
  • ½ rode puntpaprika, in halve ringen
  • ½ winterpeen, in schuine plakken van ½ cm

Publicatie datum: 15 april 2016