Egghopper met beefsalade en chimichurri

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor de egghoppers alle ingrediënten behalve de eieren tot een egaal beslag.
  2. Verhit olie op hoog vuur in een wok. Draai het vuur naar medium zodra de olie gaat walmen. Schep beslag in de wok en draai de pan totdat het beslag zo hoog tegen de wok aan plakt dat er een hopper (bakje) ontstaat.
  3. Breek een ei in het midden van de hopper. Draai het vuur laag en dek de wok af. Bak de hopper in ca. 5 minuten gaar en stevig en haal ‘m uit de pan met een flexibele spatel. Houd warm. Maak zo 12 hoppers.
  4. Wrijf voor de beefsalade het vlees in met de steakkruiden en olie. Bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin vanbuiten en rood vanbinnen. Neem uit de pan en laat rusten.
  5. Bereid de chimichurri door alle ingrediënten te mengen.
  6. Snijd het vlees in repen en schep de tomaat en maïs erdoor.
  7. Vul de zoete egghoppers met de vleessalade en lepel er wat chimichurrie over. Serveer 3 hoppers per persoon.

Ingrediënten

  • Egghopper
  • 200 g bloem
  • 300 ml kokosmelk
  • 250 ml koud water
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 12 eieren
  • Beefsalade
  • 400 g bavette
  • 4 el Argentijnse steakkruiden, Sligro Spice Market
  • 2 el olijfolie
  • 4 el maïskorrels
  • 3 groene en rode tomaten, in repen
  • Chimichurri
  • 1 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, gepureerd
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 125 ml olijfolie

Publicatie datum: 15 april 2016