Focaccia gegrilde halloumi met knoflooksaus

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vouw voor de knoflooksaus de bol knoflook in aluminiumfolie. Leg tussen de hete kolen of op een rooster. Laat ca. 30 minuten garen.
  2. Hussel de kaas en alle gesneden groenten met de olijfolie en wat peper en zout.
  3. Haal de knoflook uit de folie en druk de tenen leeg. Meng de knoflook kort met de yoghurt,
  4. Gril de groenten en halloumi tot alles net gaar is en een mooie grillstreep heeft. Knijp er op het
  5. Snijd de focaccia open en rooster kort op de barbecue. Vul het brood met de kaas en groenten. Lepel er saus naar smaak over.

Ingrediënten

  • 200 g halloumi, in plakken van ca. 1 cm
  • 3 lente-uien, gehalveerd
  • 1 courgette, in plakken van 1 cm
  • 8 bospenen met loof, geschild en over de lengte gehalveerd
  • 1 rode puntpaprika, in repen van ca. 2 cm
  • 1 bak eryngii paddenstoelen, in plakken van ca. ½ cm
  • 1 pak Focaccia rosmarino Panitaly (diepvries), ontdooid
  • olijfolie
  • ½ citroen
  • aluminiumfolie
  • Knoflooksaus
  • 1 bol knoflook
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • ½ citroen, rasp

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2016