Hotdog on a stick

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Maak een inkeping in de pistolet. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de zuurkool in een pannetje en zet deze onder water met het laurierblad, de peperkorrels en de suiker. Kook dit tot de zuurkool beetgaar is.
  3. Meng de mosterd, crème fraîche en chilipepers (naar smaak). Breng op smaak met zeezout en peper.
  4. Stop de hotdog met de zuurkool in het broodje. Klap het broodje dicht en wikkel het ontbijt-spek eromheen (zet eventueel vast met een prikkertje).
  5. Verwarm dit 20 minuten in de oven.
  6. Spies het broodje aan een stokje en presenteer op een plankje. Smeer de bovenkant in met saus naar keuze en verdeel er de gedroogde uitjes over.

Ingrediënten

  • 1 afbakpistolet (80 g)
  • 20 g zuurkool
  • 1 laurierblad
  • 3 zwarte peperkorrels
  • 10 g suiker
  • 2 g Franse mosterd
  • 10 g crème fraîche
  • chilipeper, zeezout en peper naar smaak
  • 1 hotdog
  • 1 plak ontbijtspek
  • 10 g gedroogde uitjes

Publicatie datum: 15 april 2016