Lamsrib met gefrituurde chili-erwten

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schraap de lamscarrés deels schoon en snijd de ribbetjes los.
  2. Maak een marinade van het steranijs- en komijnpoeder, de rozemarijn, knoflook, honing en 100 ml olijfolie. Wrijf het vlees hiermee in en zet aan de kant.
  3. Pureer voor de dressing de paprika met 100 ml olijfolie tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud tot serveren.
  4. Verhit olie om in te frituren.
  5. Als de kikkererwten goed droog zijn, frituur je ze ca. 10-15 minuten. Schep af en toe om. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met het chilipeperpoeder en zout. Hussel goed.
  6. Frituur de muntblaadjes kort tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Gril de lamribbetjes in ca. 3-5 minuten rosé. Serveer direct met de chilierwten en paprikadressing.

Ingrediënten

  • 2 lamscarrés
  • 1 tl steranijspoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el rozemarijn, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gepureerd
  • 1 el honing
  • 200 ml olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika (480 g), uitgelekt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (400 g), vliesjes verwijderd, goed drooggedept
  • handvol muntblaadjes
  • olie (arachide of olijf) om in te frituren
  • chilipeperpoeder

Publicatie datum: 15 april 2016