Mixed ceviche met kimchi

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stoom de mosselen met de gamba’s net niet gaar en koel direct terug.
  2. Haal de mosselen uit de schelp. Bewaar de schelpen in de koelkastuks Snijd gamba’s over de leng-te doormidden. Meng mosselen, gamba’s, tonijn en zeebaars met de ui, tomaat, maïs, het li-moensap, zout en peper. Dek af en zet koud. Laat ca. 30-45 minuten garen.
  3. Meng voor de kimchi de gember, knoflook, chilivlokken, vissaus, suiker met 3 eetlepels water. Hussel de kool erdoorheen. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koeling. Schep af en toe om. Hussel de wortel, radijs en lente-ui er vlak voor serveren door.
  4. Serveer de ceviche met de kimchi op de bananenbladeren en top af met granaatappelpitjes. Geef er mosselschelpen bij om als bestek te gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 g verse mosselen, gespoeld en schoongemaakt
  • 100 g tonijn, in blokjes
  • 4 gamba’s, gepeld en schoongemaakt
  • 100 g zeebaars, in kleine stukken
  • 1 kleine rode ui, in flinterdunne ringetjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el maïskorrels
  • 3 limoenen, sap & rasp
  • 1 el olijfolie
  • 8 bananenbladeren, rond
  • 4 el granaatappelpitjes
  • Kimchi
  • 3 cm verse gember, schoongemaakt, fijngeraspt
  • 1 teen knoflook, fijngeraspt
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 tl vissaus
  • 2 el suiker
  • ¼ witte kool, fijngesneden
  • ½ winterwortel, in reepjes
  • 1 handje vol radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 lente-ui, in reepjes

Publicatie datum: 15 april 2016