Naughty Bangkok

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de spread wortel, rode peper en komkommer brunoise.
  2. Maak naar eigen smaak een bad van azijn, water en suiker en zorg voor een mooie balans tus-sen zoet en zuur.
  3. Voeg de wortel, rode peper en komkommer toe aan het bad. Voeg als laatste het laurierblad toe. Laat dit 12 uur in de koeling staan.
  4. Scheid de groenten van de vloeistof door middel van een zeef. Voeg wat chilisaus toe om de groenten net dat extraatje te geven.
  5. Snijd voor de currymayonaise de witte uien en de paprika’s brunoise. Zet dit samen met de rode peper en knoflook aan in een grote pan met de olie.
  6. Kneus de citroengrasstengel en voeg samen met de kaffir lime en grofgesneden gember toe aan het mengsel van ui en paprika. Verhit het mengsel totdat de uien er glazig uitzien.
  7. Voeg het water toe en laat dit op laag vuur een uur pruttelen. Mix het mengsel in de Magimix tot een constante massa. Zorg ervoor dat het mengsel niet te dun is. Zeef het mengsel en voeg de mayonaise toe.
  8. Gril het worstje aan beide zijden in wat neutrale olie.
  9. Verwarm het broodje licht. Snijd het aan de bovenkant in de lengte net niet door met een broodmes. Schep met een lepel wat spread onderin het broodje en leg het hete worstje erop. Duw het worstje een beetje aan.
  10. Mix de rice krispies en gedroogde rode peper met elkaar en voeg dit mengsel toe aan het broodje.
  11. Doe de Thai currymayonaise in een spuitzak en spuit in schuine lijntjes over de rice krispies. Top het geheel af met blaadjes verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 wit puntje
  • 1 varkensworstje (Beter Leven)
  • Rice krispies (Kellogg’s)
  • rode peper, gedroogd
  • 1/4 bos koriander
  • Spread
  • Wortel
  • Rode peper
  • Komkommer
  • Azijn
  • Suiker
  • Water
  • Laurierblad
  • beetje chilisaus
  • Thai currymayonaise
  • 250 g witte ui
  • 250 g paprika
  • 1 rode peper
  • 1/2 teen knoflook
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 stengel citroengras
  • 1 blaadje kaffir lime
  • 1/2 gemberwortel
  • 25 ml water
  • 250 ml Heinz mayonaise

Publicatie datum: 15 april 2016