• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sweet chili chicken pakketjes

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de steakmix, het chilipoeder, de basterdsuiker, ketchup, ketjap, knoflook, azijn en kaneel en meng het kippenvlees door de marinade.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Leg het gemarineerde vlees in een met bakpapier beklede ovenschaal en plaats deze midden in de oven. Gaar het vlees in ca. 30 minuten. Laat afkoelen en snijd of trek in dunne repen.
  4. Doe heet water en een druppel olie in een bak. Leg een rijstvel in de bak water tot deze zacht is en plaats vervolgens op een natte handdoek. Beleg het vel in het midden met een kwart van de sla, pulled chicken, uitgesneden sinaasappelpartjes, sinaasappelrasp en bovenop de munt. Beleg zo één voor één de 4 rijstvellen.
  5. Vouw nu eerst de zijkanten van de rijstvellen naar het midden en vouw dan de boven- en on-derkant naar binnen. Zo ontstaan er vierkant pakketjes. Leg koel weg tot serveren.
  6. Snijd de sweet chili chicken pakketjes vlak voor serveren doormidden en serveer ze met de mango-gemberchutney.

Ingrediënten

  • 1 el Jamaica steakmix, Sligro Spice Market
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el ketchup
  • 1 el ketjap
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • 1 el azijn
  • ½ tl kaneel
  • 300 g kippendijenvlees
  • 4 rijstvellen, rond
  • ¼ ijsbergsla, ragfijn gesneden
  • 1 sinaasappel, geraspt en uitgesneden
  • handje muntbladeren
  • 1 pot O’life mango-gemberchutney (225 ml)
  • bakpapier

Publicatie datum: 15 april 2016