Basisrecept waterijs

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Breng het vocht met de suiker tegen de kook en laat even trekken, zodat de suiker volledig is opgelostuks
  2. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Plaats de lollystokjes in de ijsvorm en leg de ijsvorm op een plateau.
  4. Vul de ijsvorm met het mengsel. Plaats in de vriezer en laat minimaal 6 uur invriezen.
  5. Neem de waterijsjes uit de vormpjes en bewaar ze goed afgedekt, luchtdicht en los van elkaar in de vriezer.

Tip Pavoni ijsvormen zijn geschikt voor het maken van zowel waterijsjes als ijs van dikkere/romige structuren zoals vruchtenpuree, yoghurt en roomijs. Koel de ijsmassa voor verdere verwerking goed terug. Koel de ijsvormen voor in de vriezer en giet daarna de afgekoelde ijsmassa in de vorm voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 1 liter vocht
  • 180g suiker
  • Pavoni siliconen ijsvorm mini geribbeld
  • lollystokjes

Publicatie datum: 15 juni 2016