Gekarameliseerde en geflambeerde rumgarnalen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Marineer de garnalen 1 uur in een beetje rum (de rest gebruik je later), limoen, olie, ui, knoflook, peterselie, tijm.
  2. Bereid ondertussen de kokosrisotto. Bak de knoflook aan in de (kokos)olie, voeg de rijst toe en bak glazig op matig vuur. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Roer rustig verder. Als de rijst bijna klaar is, giet dan de kokosmelk erbij. Breng op smaak met de limoen sap en rasp en bestrooi met peterselie. Houd warm tot de garnalen klaar zijn.
  3. Verhit een wok met wat olie en strooi de suiker over de garnalen. Doe de garnalen met marinade in de wok. Giet de resterende rum over de garnalen en flambeer ze. Serveer direct met de risotto

Ingrediënten

  • 1 kg Madagaskar garnalen, rauw en ongepeld
  • 1 limoen, sap
  • 50 ml witte rum
  • 4 el olie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tijm, alleen de blaadjes
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el oude rum
  • 2 el (kokos)olie
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 300 g arborio rijst
  • 1 l kippenbouillon, koud
  • 100 ml romige kokosmelk
  • ½ limoen, sap en rasp
  • 1 el peterselie, gehakt

Publicatie datum: 15 juni 2016