Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geroosterde kreeft

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de court bouillon aan de kook en kook de kreeft hier ca. 3 minuten in.
  2. Schep uit de pan en leg op zijn rug en laat, afgedekt met slagersfolie om uitdrogen te voorkomen, iets afkoelen.
  3. Verwarm de paprika op laag vuur in een pan. Verwijder het vel, dep droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.
  4. Meng de puntpaprika, mango, ui, madame-jeanette naar smaak, het limoensap, mirin, druivenpitolie en basilicum of koriander door elkaar. Houd er rekening mee dat de pittigheid van de madame-jeanette door kan trekken naarmate de salsa langer staat.
  5. Verwarm de druivenpitolie in een sauspan. Zet hierin de kokos-curry kruiden aan om de aroma's te openen.
  6. Voeg de ui, knoflook, laos en citroengras toe en blus af met de kokosmelk. Laat op laag vuur trekken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  7. Schenk door een zeef en voeg limoensap en -rasp en peper en zout naar smaak toe.
  8. Verdeel de enigszins afgekoelde kreeft in stukken, laat deze in de schaal. Rooster de kreeftsegmenten in de druivenpitolie. Verwarm de saus en draai met de staafmixer luchtig.
  9. Plaats een steker naar wens op de borden en vul deze met de salsa. Verdeel de kreeftsegmenten, casavepannenkoekjes en limoenrijst over de borden.
  10. Garneer met het garnituur en de Borage Cress en besprenkel de borden met de kokos-currysaus.

Ingrediënten

Voor de kreeft

  • 1 kreeft van ca. 700 g
  • court bouillon

Voor de salsa

  • 1 rode puntpaprika, in vieren
  • 1 grote eetrijpe mango, in kleine blokjes
  • 1 (medium) rode ui, gesnipperd
  • 1 kleine madame-jeanette, ragfijn gesneden
  • ½ limoen, sap
  • 1 el mirin
  • 2 el druivenpitolie
  • fijngehakte basilicum of koriander, naar smaak (optioneel)

Voor de kokos-currysaus

  • 1 el druivenpitolie
  • 2 el kokos-curry kruiden
  • 75 g ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 15 g verse laos, geschild
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ limoen, sap en rasp

Voor de opmaak

  • 1 el druivenpitolie
  • Casavepannenkoekjes
  • limoenrijst
  • exotisch garnituur als geraspte verse kokos, zoetzure pikante komkommer, maïs, etc.
  • Borage Cress

Publicatie datum: 15 juni 2016