Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng alle ingrediënten, behalve de olijfolie, voor de soep aan de kook en laat afkoelen.
Zet minstens 2 uur in de koeling.
Snijd de watermeloen in 8 stukken. Trek vacuüm en leg circa 2,5 uur in de koeling.
Haal uit het vacuüm en snijd in kleine blokjes. Laat ze in een zeef uitlekken.
Snijd de meloen in vier mooie, rechthoekige stukken of in ruitvorm. Dep van elk stuk de mooiste kant voorzichtig (het vruchtvlees moet intact blijven) met keukenpapier droog en bestrijk met olijfolie.
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Leg de stukken meloen op de ingevette kant in de pan en gril een mooie ruit.
Meng de fruitsappen en los hierin de pro espuma en (weinig) zout naar smaak op.
Schenk in een kidde, vul deze met één patroon en zet tot vlak voor serveren in de koelkastuks
Laat de sjalotringetjes in een zeef uitlekken, schenk de soep door een bolzeef en besprenkel de soep met een paar druppels olijfolie.
Vul de kidde met watermeloenschuim met een tweede patroon.
Breng de tartaar van watermeloen op smaak met de mirin, olijfolie, een beetje grof zeezout en versgemalen witte peper. Zet een (ronde) steker op elk bord en vul deze met de tartaar.
Bestrooi de gegrilde watermeloen met wat grof zeezout en groene peper. Leg de gegrilde meloen naast de tartaar met wat sjalotringetjes erop. Verdeel de papajablokjes en granaatappelpitten over de borden.
Spuit het schuim van watermeloen op de tartaar, bestrooi met versgemalen groene of zwarte peper en garneer met de Rock Chives.