Matété met langoest

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de langoesten voor door de kop te verwijderen en de staart te wassen. Alleen de staart wordt in dit gerecht gebruikt. Bewaar de kop eventueel voor een bouillon.
  2. Bak het spek aan. Fruit na circa 5 minuten de ui, knoflook en peper mee. Voeg de rijst toe. Roer regelmatig om en bak glazig. Leg de langoesten in de rijst en strooi het Colombopoeder erover. Bak alles op matig vuur nu nog circa 5 minuten aan, schep regelmatig om. Giet de bouillon erbij. Voeg de kruidnagel, laurier, tijm en tomaten toe. Sluit de pan af met een deksel en laat de matété 20 minuten stoven op laag vuur. Schep af en toe om.
  3. Schep de langoesten uit de pan en bestrooi met de lente-ui en peterselie. Serveer de rijst er apart bij.

Ingrediënten

  • 2 verse langoesten, 700-1000 g per stuk
  • 100 g spekreepjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine rode pepers, fijngehakt zonder zaadjes
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 1 tl Colombopoeder
  • ca. 1,2 liter koude bouillon, kip of schaaldieren
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 el tijm, alleen de blaadjes
  • 4 grote tomaten, brunoise
  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 3 limoenen, in parten

Publicatie datum: 15 juni 2016