Palmhartsalade met crunchy kip

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de kipvellen uit op een bakplaat met bakpapier. Kruid ze met het knoflookgranulaat, de chilistripes, peper en zout. Dek af met bakpapier en iets zwaars om de vellen niet te laten krullen.
  2. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 30 minuten krokant en goudbruin. Haal van de bakplaat af en laat afkoelen.
  3. Roer het sap en de rasp van de sinaasappel, de zonnebloemolie, knoflook en peterselie tot een dressing.
  4. Bouw de salade op. Begin met de meloen, verdeel er de sla, palmhart, avocado en uiringen over en strooi er de lente-ui en bonen overheen. Besprenkel met de dressing. Top het geheel af met de krokante kipvellen en de gehakte pinda’s.

Ingrediënten

Voor de salade

  • Ca. 4-6 kipvellen van poot of borst
  • ½ tl knoflookgranulaat, Sligro Spice Market
  • 1 plukje chilistripes, Sligro Spice Market
  • ½ miniwatermeloen, in plakken van 1 cm
  • ¼ krop romeinse sla, op ijswater, daarna goed drooggemaakt
  • 3 grote palmharten, uitgelekt, in kwarten
  • ½ avocado, in dunne plakken
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 lente-ui, in lange julienne
  • 2 el zwarte bonen of kidneybonen

Voor de dressing

  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 handvol gezouten pinda’s, fijngehakt

Publicatie datum: 15 juni 2016