Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de kipvellen uit op een bakplaat met bakpapier. Kruid ze met het knoflookgranulaat, de chilistripes, peper en zout. Dek af met bakpapier en iets zwaars om de vellen niet te laten krullen.
Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 30 minuten krokant en goudbruin. Haal van de bakplaat af en laat afkoelen.
Roer het sap en de rasp van de sinaasappel, de zonnebloemolie, knoflook en peterselie tot een dressing.
Bouw de salade op. Begin met de meloen, verdeel er de sla, palmhart, avocado en uiringen over en strooi er de lente-ui en bonen overheen. Besprenkel met de dressing. Top het geheel af met de krokante kipvellen en de gehakte pinda’s.
Ingrediënten
Voor de salade
Ca. 4-6 kipvellen van poot of borst
½ tl knoflookgranulaat, Sligro Spice Market
1 plukje chilistripes, Sligro Spice Market
½ miniwatermeloen, in plakken van 1 cm
¼ krop romeinse sla, op ijswater, daarna goed drooggemaakt