Pittige pique

Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Steriliseer de fles of weckpot.
  2. Vijzel een derde deel van de pepers fijn.
  3. Vul de fles of pot met alle droge ingrediënten.
  4. Giet er tot de helft koud kraanwater bij. Vul af met de azijn en limoensap.
  5. Sluit de fles of pot en laat minstens 3 dagen fermenteren op een droge en donkere plek. Niet in de koelkastuks Schud elke dag 2-3 keer om.

Ingrediënten

  • 10 rode cayennepepers, gewassen en stelen eraf
  • 10 tenen knoflook, grofgehakt
  • 2 el suiker
  • 1 tl zeezout
  • 10 zwarte-peperkorrels, gekneusd
  • 2 laurierblaadjes en/of 2 takjes oregano
  • 200 ml koud kraanwater
  • 200 ml natuurazijn
  • 2 limoenen, sap
  • Extra: een lege fles of weckpot van 500 ml

Publicatie datum: 15 juni 2016