Sweet chilli rumcake

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de springvorm in. Bedek de bodem met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig en voeg de sinaasappel- en gemberrasp toe. Voeg één voor één de eierdooiers toe. Mix het kokoswater en de sinaasappelsap erdoor. Spatel er de bloem, polenta en gemalen kokos door.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel door het beslag. Giet over in de springvorm. Leg de plakjes banaan erop en zet in het midden van de oven. Bak in circa 30-40 min. gaar. Stort de cake in een diep bord.
  3. Laat voor het suikerwater 100 ml water, de kaneelstokjes, sinaasappelschil, rietsuiker, piment en chilistripes zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelostuks Voeg rum, sinaasappel- en limoensap toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake en giet het suikermengsel erover. Versier met de bananenchips.

Ingrediënten

Voor de rumcake

  • 175 g zachte roomboter + 1 el om in te vetten
  • 125 g rietsuiker
  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 4 grote scharreleieren, gesplitst
  • 250 ml kokoswater
  • 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 el polenta
  • 3 el gemalen kokos
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 50 g bananenchips

Voor het suikerwater

  • 50 g rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el piment, gekneusd
  • 2 el chilistripes, Sligro Spice Market
  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 1 limoen, sap
  • 3 el donkere rum
  • Extra: springvorm Ø 20 cm

Publicatie datum: 15 juni 2016