Tintelende Sriracha

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Vermaal alle ingrediënten behalve de xanthaangom zeer fijn in de keukenmachine en verdeel het mengsel over de potten.
  2. Laat 7-10 dagen fermenteren op een droge, koele en donkere plek. Draai om de dag even de deksel open en dicht om de gassen te laten ontsnappen.
  3. Zeef na 7-10 dagen de sriracha nogmaals en mix met de xanthaangom voor binding.

Ingrediënten

Voor de rumcake

  • 25-30 pepers (ca. 400 g), stelen eraf en gewassen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el zout
  • 15 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 300 ml witte azijn
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • handvol koriander
  • ½ el xanthaangom
  • Extra: keukenmachine, 2 schone glazen potten met deksel à200 ml

Voor het suikerwater

  • 50 g rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el piment, gekneusd
  • 2 el chilistripes, Sligro Spice Market
  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 1 limoen, sap
  • 3 el donkere rum
  • Extra: springvorm Ø 20 cm

Publicatie datum: 15 juni 2016