• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tintelende Sriracha

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Vermaal alle ingrediënten behalve de xanthaangom zeer fijn in de keukenmachine en verdeel het mengsel over de potten.
  2. Laat 7-10 dagen fermenteren op een droge, koele en donkere plek. Draai om de dag even de deksel open en dicht om de gassen te laten ontsnappen.
  3. Zeef na 7-10 dagen de sriracha nogmaals en mix met de xanthaangom voor binding.

Ingrediënten

Voor de rumcake

  • 25-30 pepers (ca. 400 g), stelen eraf en gewassen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el zout
  • 15 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 300 ml witte azijn
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • handvol koriander
  • ½ el xanthaangom
  • Extra: keukenmachine, 2 schone glazen potten met deksel à200 ml

Voor het suikerwater

  • 50 g rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el piment, gekneusd
  • 2 el chilistripes, Sligro Spice Market
  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 1 limoen, sap
  • 3 el donkere rum
  • Extra: springvorm Ø 20 cm

Publicatie datum: 15 juni 2016