• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Waterijs van sinaasappel met specerijen

Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm het water met de suiker, de steranijs en de cardamom tot tegen het kookpunt.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap er het merg uit en voeg dit samen het vanillestokje toe aan het water.
  3. Hang er de theezakjes in en laat zo’n 10 minuten trekken.
  4. Verwijder de theezakjes en de specerijen, neem van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe.
  5. Proef of het vocht zoet genoeg is, voeg anders nog wat suiker of honing toe.
  6. Laat het vocht afkoelen.
  7. Plaats de lollystokjes in de vorm.
  8. Plaats de vorm op een plateau en vul de ijsvorm met het mengsel.
  9. Plaats in de vriezer en laat minimaal 6 uur invriezen.
  10. Neem de waterijsjes uit de vormpjes en bewaar ze goed afgedekt, luchtdicht en los van elkaar in de vriezer.

Alternatieve suggesties

  • Alcohol:
  • Sinaasappel/Licor 43
  • Limoncello
  • Mojito
  • Sangria
  • Kruiden:
  • Aardbei basilicum
  • Marokkaanse munt thee
  • Sinaasappel dragon
  • Superfruit:
  • Blauwe bes yoghurt
  • Banaan kokos
  • Komkommer citroen

Tip Pavoni ijsvormen zijn geschikt voor het maken van zowel waterijsjes als ijs van dikkere/romige structuren zoals vruchtenpuree, yoghurt en roomijs. Koel de ijsmassa voor verdere verwerking goed terug. Koel de ijsvormen voor in de vriezer en giet daarna de afgekoelde ijsmassa in de vorm voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 5 deciliter vers sinaasappelsap
  • 5 deciliter water
  • 2 zakjes sterrenmunt thee
  • 1 vanillestokje
  • 2 stuks steranijs
  • 5 cardamompeulen
  • 250g suiker
  • Pavoni siliconen ijsvorm mini geribbeld
  • lollystokjes