Zonnevisfilet met feroce

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fileer de zonnevis en bewaar afsnijdsels voor de feroce. Marineer de filet in de tamarindepasta, knoflook, olie, het limoensap en de -rasp. Zet circa 1-2 uur koud weg.
  2. Verwarm de oven voor op 90°C. Snijd de ananas in zeer dunne plakken. Leg op een ovenplaat met bakpapier en droog ze ca. 2-3 uur in de oven tot krokante chips.
  3. Maak de feroce. Gaar de zonnevisafsnijdsels door deze even te pocheren. Koel af en meng met het limoensap, de avocado, lente-ui, knoflook, peper, peterselie en 4 eetlepels maïsmeel. Breng op smaak met zout en peper. Draai hier balletjes van met je handen. Zet koud weg.
  4. Rol de feroce-balletjes door het resterende maïsmeel.
  5. Druppel wat limoensap over de friseesla. Serveer de zonnevisfilet met de sla, een balletje feroce en wat ananaschips.

Ingrediënten

Voor de zonnevisfilet

  • 300 g zonnevisfilet
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el olie
  • 2 limoenen, sap & rasp
  • friseesla
  • ½ ananas, schoongemaakt

Voor de feroce

  • 150 g zonnevis (de afsnijdsels van het fileren)
  • 1 limoen, sap
  • 1 avocado, fijngeprakt
  • 1 lente-ui, fijngegehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 cm rode peper, zeer fijngehakt
  • 1 tl peterselie, fijngehakt
  • 6 el maïsmeel

Publicatie datum: 15 juni 2016