• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bamiblok uit de bossen (paddestoel)

Gang
Hapje

Bereidingswijze

  1. Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Plaats de twee blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  3. Doe wat arachideolie in een wok- of koekenpan. Zet het vuur laag.
  4. Snij de oesterzwammen in julienne en voeg aan de Chinese wokmix en rode peper (indien gewenst, want wordt flink pittig) fijnhakken en toevoegen.
  5. Voeg de mie toe aan de groenten en kerriepoeder en de koriander er aan toe.
  6. Breng op smaak met ketjap manis, sojasaus en sambal oelek
  7. Afmaken zout en peper en wat gedroogde cepes uit de molen toevoegen.
  8. Verwarm de boter lichtbruin voeg 60 gram bloem er aan toe en laat het 3 minuten ‘bakken’.
  9. Voeg 3 dl groentebouillon aan de roux, tot de roux gaar is
  10. Voeg het toe aan de bami en meng het door elkaar, haal de pan van het vuur
  11. Knijp de gelatine uit en meng het door de bami.
  12. Roer de bami nog een keer en breng indien nodig, verder op smaak. Bijv. met zout, peper, sambal, ketjap of sojasaus.
  13. Plaats de bami uit op een plaat bedekt met plastic Take Dis folie.
  14. Druk de bami plat tot +/- 2 cm dik de bami minimaal vijf uur opstijven in de koelkastuks
  15. Vorm nu de bamihap.
  16. Klop voor het paneren drie losgeklopte eieren los op een bord.
  17. Zorg voor een schaal met bloem en apart de paneermeel.
  18. De bami happen worden +/- 3 x 7 centimeter groot en 2 cm dik.
  19. Haal het bami blok eerst door de bloem, daarna eiwit en vervolgens de paneermeel
  20. Dan nogmaals door het eiwit vervolgens door de paneermeel.

Ingrediënten

  • 250 gram mie nestjes
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 gram oesterzwam
  • 1 grote teen knoflook
  • 300 gram Chinese roerbak groente
  • 1/4 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper
  • 1 eetlepel cepes molen
  • 3 dl groente bouillon per
  • 0.5 dl arachideolie
  • 300 gram paneermeel
  • 3 eieren

Publicatie datum: 15 september 2016