Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de biet zacht. Giet af en houd wat vocht achter. Pureer fijn met weinig vocht. Laat afkoelen.
Mix de bloem, het bakpoeder, de groentebouillon, boter en het ei tot een egaal beslag. Meng vervolgens de knoflook, tijm en bietenpuree door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een wafelijzer en smeer licht in met olie. Bak de wafels in 10-15 minuten gaar.
Leg de peen in een ovenschaal en schep om met wat olie, zout en peper. Rooster in 10-12 minuten beetgaar in de oven op 180°C.
Hak voor de paarse pesto met de hand de pijnboompitten en basilicum fijn. Meng met de edik en olie. Breng op smaak met zout en peper.
Kook voor de cremeuse de biet, gember en knoflook in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Pureer en zeef door een fijnmazige bolzeef. Zet terug op het vuur. Breng op smaak met pastis, peper en zout. Roer vlak voor serveren de crème fraîche erdoor. Schuim op en serveer direct.
Bak de cantharellen op hoog vuur in zeer weinig olie. Regelmatig husselen. Bak de knoflook mee als de paddenstoelen al wat zachter zijn geworden.
Haal de buitenste bladeren van de radicchio, snijd de krop in parten en verwijder de wortelaanzet. Gril de parten in 3 minuten lauwwarm. Serveer met de paarse pesto.
Leg de wafels op borden. Verdeel de gele peen en de cantharellen erop. Plaats de gegrilde sla op het bord en schep er wat pesto over. Serveer de cremeuse er apart bij.
Ingrediënten
Voor de wafels
400 g gele bieten, geschild en in grove stukken
100 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
50 ml groentebouillon
50 g gesmolten boter
1 ei
knoflook, gepureerd
1 tl tijmblaadjes
200 g gele peen, over de lengte in kwarten, groen eraan