Ciabatta Broodje Bal 3.0

Gang
Lunchgerecht

Bereidingswijze

  1. Maak het gehakt aan met het paneermeel, de melk en de eieren. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en rol er met natte handen mooie ballen van. Niet te lang mengen, dan blijft de bal lekker rul.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg 75 ml water toe en braad de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in 15-20 min. gaar.
  3. Neem de gehaktballen uit de pan en houd 4 ballen warm onder aluminiumfolie. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkastuks
  4. Schenk 100 ml water (of witte wijn voor meer smaak) in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Roer er de mosterd, de kookroom en peper en zout naar smaak door en verwarm de saus met de 4 gehaktballen nog 2 min.
  5. Maak snel en gemakkelijk de salade door de sla, tomaat, en croutons te mengen door de sla dressing. Je kunt de mosterdsaus ook gebruiken als sla dressing.
  6. Serveer de 4 kleine gehaktballen op de ciabatta met de mosterdsaus. Voeg peper en zout toe en leg een home made salade aan de zijkant van het bord.

Opmaak tip We willen een open ciabatta broodje opdienen met daarin vier kleine gehaktballetjes. Het broodje ligt op een leistenen bord/plankje met saus en salade aan de zijkant.

Tip Varieer met opdienen, verschillende soorten bereidingswijze als grillen, bakken, koken in jus etc. Hiernaast kunt u variëren met verschillende soorten gehakt. De keuze is reuze en wij geven u graag advies over de verschillende succesvolle combinaties die u kunt maken met de gehaktsoorten.

Ingrediënten

Voor 5 porties

  • 1 kg half om half gehakt Livar & O’Sullivan
  • 96 gram Paneermeel
  • 12 gram nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 15 gram grove mosterd
  • 100 ml witte wijn
  • 75 ml kookroom
  • 5 ciabatta broodjes
  • 75 gram boter
  • 25 gram sla
  • 10 cherrytomaatjes
  • 15 gram croutons

Publicatie datum: 15 september 2016