Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak het gehakt aan met het paneermeel, de melk en de eieren. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en rol er met natte handen mooie ballen van. Niet te lang mengen, dan blijft de bal lekker rul.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg 75 ml water toe en braad de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in 15-20 min. gaar.
Neem de gehaktballen uit de pan en houd 4 ballen warm onder aluminiumfolie. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkastuks
Schenk 100 ml water (of witte wijn voor meer smaak) in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Roer er de mosterd, de kookroom en peper en zout naar smaak door en verwarm de saus met de 4 gehaktballen nog 2 min.
Maak snel en gemakkelijk de salade door de sla, tomaat, en croutons te mengen door de sla dressing. Je kunt de mosterdsaus ook gebruiken als sla dressing.
Serveer de 4 kleine gehaktballen op de ciabatta met de mosterdsaus. Voeg peper en zout toe en leg een home made salade aan de zijkant van het bord.
Opmaak tip We willen een open ciabatta broodje opdienen met daarin vier kleine gehaktballetjes. Het broodje ligt op een leistenen bord/plankje met saus en salade aan de zijkant.